De  trainingen binnen Haaglanden zijn interessant voor accountmanagers. Je kunt je als individu inschrijven, je sluit dan aan bij een geplande training met collega’s van andere organisaties. Onderstaand vind je het aanbod van trainingen onderverdeeld per organisatie.
Klik op de cursusnaam voor meer informatie en voor de wijze van aanmelden. Als je een training wilt volgen, overleg dan altijd eerst met je leidinggevende.
 
Verkopend adviseren
Dit leertraject legt de professionele basis voor de (sr) adviseur werkgeversdiensten. Je hebt de taak om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. In dit traject ontwikkel je competenties en werk je aan en vaardigheden die je nodig hebt als professionele spin in het web binnen jouw netwerk. Je werkt aan de verbetering van je gespreksvaardigheden en je stijl van verkopen, adviseren en onderhandelen. Je leert professioneel omgaan met lastige situaties en onderkent de verschillende fasen van het adviesproces.
 
Op weg naar strategisch partnerschap 
In deze training ga je de verdieping in op de thema’s netwerken, relatiebeheer, partnerschap, aftersales en businesscases. Je gaat aan de slag met alle vaardigheden, tools en handvaten die je nodig hebt als strategisch partner van de werkgever. Je eigen praktijk staat in deze training centraal, we sluiten het leren aan op de vraagstukken waar jij mee bezig bent. Door zelf of samen met collega’s op onderzoek uit te gaan, vaardigheden te oefenen, in gesprek te gaan met werkgevers en collega’s en door telkens goed te reflecteren op je eigen handelen. Let op, voorwaarde voor deze training is dat eerst de training Verkopend Adviseren wordt gevolgd.
 
Motiverende gespreksvoering
Motiverende gespreksvoering is een manier om mensen te helpen hun problemen te onderkennen en hen aan te zetten tot verandering. Het is vooral bruikbaar voor mensen die lastig in beweging te krijgen zijn, weerstand vertonen en ambivalent staan tegenover verandering. Alhoewel de training is ontwikkeld voor klantmanagers, is deze interessant voor iedereen waarbij communicatie en motivatie een belangrijk onderdeel van het werk is. In Den Haag volgen alle accountmanagers deze cursus.
 
Dit is een online training die bestaat uit 10 modules die gevolgd moeten worden om met de UWV-applicaties Sonar en WBS aan de slag te kunnen gaan.