Op deze pagina staat een overzicht van trainingen in den lande die interessant kunnen zijn voor accountmanagers. Aanbieders zijn bijvoorbeeld Divosa, SBCM en bureaus zoals Interpactum. Een volledig overzicht volgt eind 2018, dan sluiten we aan op het overzicht dat landelijk via het ministerie van SZW op dit moment in de maak is. We hebben alvast zelf een aantal relevante trainingen op een rij gezet. Klik op de link bij de beschrijving voor meer informatie en voor de wijze van aanmelden. Als je een training wilt volgen, overleg dan altijd eerst met je leidinggevende.

Social Return
Interpactum biedt de cursus Social Return voor Social Return coördinatoren die zich graag verder ontwikkelen tot expert op het gebied van Social Return. Een hands-on benadering waarin verschillende facetten van Social Return worden belicht. http://www.interpactum.nl/producten/cursus-social-return-voor-co%C3%B6rdinator-social-return#.Wth6Si5uaCo

Functiecreatie
Tijdens deze training van SBCM leer je hoe je duurzame functies creëert voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig het minimumloon te verdienen. Je doet dit aan de hand van verschillende methodieken van functiecreatie, die je direct in de praktijk kunt toepassen. Na deze training kun je je laten certificeren tot jobcreator. https://www.sbcm.nl/producten/creeren-van-passend-werk/trainingen/training-functiecreatie.html

De waarde van inclusief werken
Tijdens deze training van SBCM leer je welke waarde werkgevers toekennen aan inclusief werken, wat hun drijfveren en motieven zijn. Ook krijg je inzicht in de kosten en baten van het werken met mensen uit de Participatiewet. Praktijkvoorbeelden zorgen voor verdieping. Je raakt beter toegerust om werkgevers te helpen deze doelgroep te plaatsen. https://www.sbcm.nl/producten/creeren-van-passend-werk/trainingen/training-de-waarde-van-inclusief-werken-voor-de-werkgever.html

Competentiegericht interviewen
Tijdens de praktijkdag interviewtechnieken van trainingsbureau ARTRA krijg je tools aangereikt om verdiepende vragen te stellen en alle benodigde informatie boven tafel te krijgen. Door middel van deze informatie kun jij een perfecte match maken. Je leert op deze manier de juiste vragen te stellen om zo de (commerciële) kansen uit de aanvraag van je opdrachtgever te benutten met als doel het realiseren van meer en betere plaatsingen. Zie https://werkgeversdienstverlening.com/inhoud-en-modules#online-personal-branding

Online Personal Branding
Als professional ben je 24/7 vindbaar en zichtbaar. Potentiële sollicitanten, klanten en opdrachtgevers bereiden zich voor op jullie gesprek en zoeken je online alvast op. Dit betekent dat jij je continu bewust moet zijn van hoe en waar je te vinden bent. En... nog belangrijker: hoe je overkomt! Tijdens de training Online Personal Branding wordt je wegwijs gemaakt wegwijs binnen de belangrijkste mogelijkheden van LinkedIn. We starten de training vanuit personal branding en vertalen dit naar jouw online profiel. Na de training kan jij jezelf zo goed mogelijk online profileren.

CV's screenen & Aanbiedend bellen
The eye of the tiger... In de ochtend worden er verschillende manieren waarop je een CV interpreteert en bestudeert om hiermee actief aan de slag te gaan. Variërend van online- en social media profielen, CV’s in databases tot en met motivatiebrieven. Wat doen we zelf en wat kan software voor ons doen? Daarbij kan een motivatiebrief net dat ene beetje helpen om iemand toch uit te nodigen, maar het kan tevens een valkuil zijn. Hoe kan je meten of een CV voldoende aanknopingspunten heeft om iemand uit te nodigen of verder te screenen. Zie https://werkgeversdienstverlening.com/inhoud-en-modules#online-personal-branding

Advanced Sales Skills
Wil jij leren hoe je in het verkoopproces een optimaal resultaat kunt behalen door een win-win situatie te creëren? Oftewel een tevreden opdrachtgever, een gemotiveerde kandidaat en een goede match? Dan is dit ! Deze training helpt je om de juiste balans te vinden tussen mens- en resultaatgerichtheid zodat jij hier in je verkoopproces je voordeel mee kunt doen. Door meer inzicht te krijgen in jouw manier van verkopen en je zelfkennis verder te ontwikkelen, ben je beter in staat de balans tussen je eigen doelstellingen, die van je opdrachtgever en die van de kandidaat te managen. Zie https://werkgeversdienstverlening.com/inhoud-en-modules#online-personal-branding

De  trainingen binnen Haaglanden zijn interessant voor accountmanagers. Je kunt je als individu inschrijven, je sluit dan aan bij een geplande training met collega’s van andere organisaties. Onderstaand vind je het aanbod van trainingen onderverdeeld per organisatie.
Klik op de cursusnaam voor meer informatie en voor de wijze van aanmelden. Als je een training wilt volgen, overleg dan altijd eerst met je leidinggevende.
 
Verkopend adviseren
Dit leertraject legt de professionele basis voor de (sr) adviseur werkgeversdiensten. Je hebt de taak om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. In dit traject ontwikkel je competenties en werk je aan en vaardigheden die je nodig hebt als professionele spin in het web binnen jouw netwerk. Je werkt aan de verbetering van je gespreksvaardigheden en je stijl van verkopen, adviseren en onderhandelen. Je leert professioneel omgaan met lastige situaties en onderkent de verschillende fasen van het adviesproces.
 
Op weg naar strategisch partnerschap 
In deze training ga je de verdieping in op de thema’s netwerken, relatiebeheer, partnerschap, aftersales en businesscases. Je gaat aan de slag met alle vaardigheden, tools en handvaten die je nodig hebt als strategisch partner van de werkgever. Je eigen praktijk staat in deze training centraal, we sluiten het leren aan op de vraagstukken waar jij mee bezig bent. Door zelf of samen met collega’s op onderzoek uit te gaan, vaardigheden te oefenen, in gesprek te gaan met werkgevers en collega’s en door telkens goed te reflecteren op je eigen handelen. Let op, voorwaarde voor deze training is dat eerst de training Verkopend Adviseren wordt gevolgd.
 
Motiverende gespreksvoering
Motiverende gespreksvoering is een manier om mensen te helpen hun problemen te onderkennen en hen aan te zetten tot verandering. Het is vooral bruikbaar voor mensen die lastig in beweging te krijgen zijn, weerstand vertonen en ambivalent staan tegenover verandering. Alhoewel de training is ontwikkeld voor klantmanagers, is deze interessant voor iedereen waarbij communicatie en motivatie een belangrijk onderdeel van het werk is. In Den Haag volgen alle accountmanagers deze cursus.
 
Dit is een online training die bestaat uit 10 modules die gevolgd moeten worden om met de UWV-applicaties Sonar en WBS aan de slag te kunnen gaan.

 

Plattegrond RPA gebied

ZHC regio

Uiteenlopende trainingen dragen bij aan je professionele ontwikkeling. In opdracht van het management WSP Haaglanden presenteren we een overzicht van trainingen die de ontwikkeling van vakmanschap van accountmanagers ondersteunen. Door op de links te klikken vind je informatie over de trainingen en per training ook over de wijze van aanmelden en de eventuele kosten. Als er een training bij zit die je wilt volgen, overleg dan altijd eerst met je leidinggevende.

Er zijn twee type trainingen: trainingen binnen Haaglanden en landelijke trainingen.