Summertime

Op een zomerse donderdagmiddag kwamen ruim 50 mensen uit arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal bijeen om elkaar nog even te ontmoeten voor de vakanties beginnen.

Harold van Vliet, afdelingshoofd gemeente Pijnacker-Nootdorp, gaf het startsein voor de bijeenkomst. Kort maar krachtig vertelde hij, dat in het afgelopen half jaar veel werk verzet is in deze arbeidsmarktregio en dat er veel is bereikt. En successen moeten gevierd worden! 

De inspirerende clinic ‘Ja maar’ zette vervolgens iedereen aan het ‘omdenken’. Mensen werden uitgedaagd om problemen eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Dus van ‘Ja maar’ naar ‘Ja én!’ ’Omdenken vereist dan ook de nieuwsgierigheid van een journalist, de precisie van een chirurg en de kritische houding van de wetenschapper’ aldus ‘Ja maar’.  Er werd veel gelachen en in deze ontspannen sfeer bedachten mensen  creatieve oplossingen voor de voorgelegde problemen. Het bleek voor velen een ware ontdekking hoe positief ‘omdenken’ kan uitwerken. Ook in de dagelijkse praktijk! En opeens bleek denken heel easy te zijn…

Na afloop kon men uitgebreid bijpraten en elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje op het zonnige terras. Locatie Restaurant Buytenhout aan de Dobbeplas in Nootdorp bleek met het mooie weer een schot in de roos.