Februari 1, 2011

Gebruikersbijeenkomst Regiometer 12 januari succes!
De Gebruikersbijeenkomst Regiometer van woensdag 12 januari jl was een groot succes. Meer dan 20 deelnemers leerden die dag de mogelijkheden van de Regiometer kennen. Tijdens het laatste deel van de bijeenkomst konden de deelnemers oefenen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Het RPA organiseerde de middag in nauwe samenwerking met Tympaan. Startbaan Zakelijke Dienstverlening van de gemeente Den Haag facilteerde deze middag door een computer trainingzaal ter beschikking te stellen
. Centraal tijdens deze middag stond de Regiometer. Dit is al ruim anderhalf jaar dé website waarop Zuid-Hollandse arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie overzichtelijk,  gebruiksvriendelijk en interactief beschikbaar is. Ronald de Kuyper van het Tympaan Instituut introduceerde  de Regiometer aan de deelnemers enRegiometer_logo_fc liet zien welke mogelijkheden de Regiometer biedt. Gebruikers kunnen  diverse arbeidsmarktgegevens, op zowel regionaal als gemeenteniveau en in grafiek en tabelvorm opvragen. De deelnemers oefenden met het maken van  prognoses, van bijvoorbeeld de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de sector Zorg in de regio Haaglanden.

De introductie van de Regiometer ging vooraf aan de introductie van de nieuwe website van Tympaan. Deze website is sinds de zomer van 2010 inhoudelijk opgebouwd aan de hand van zes kennispunten. Een daarvan is het kennispunt Onderwijs en Arbeidsmarkt waar de Regiometer in is opgenomen.

Een succesvolle Gebruikersbijeenkomst die zeker een vervolg zal krijgen. Houd de website van het RPA hiervoor in de gaten. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de Regiometer of een toekomstige Gebruikersbijeenkomst, neemt u dan contact op met het RPA Haaglanden via 070 – 7527468 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.