Oktober 1, 2010

 

Regiometer onderdeel van het Tympaan Kennispunt Onderwijs en arbeidsmarkt! Tympaan_kennispunten_2010-09

Sinds deze zomer is er een nieuwe bron waarin landelijke en regionale arbeidsmarktinformatie is gebundeld. De website van het Tympaan Instituut is vernieuwd en inhoudelijk opgebouwd aan de hand van zes kennispunten. Een daarvan is het
kennispunt Onderwijs en arbeidsmarkt. De Regiometer is hierin ondergebracht.

De kennispunten bieden een goed beeld van de stand van zaken op een bepaald thema, met good practices, cijfers, publicaties en nieuwsberichten. Voorbeelden van nieuwsitems zijn persberichten over een verschenen rapportages of nieuwe CBS cijfers. Publicaties zijn er bijvoorbeeld van het RWI of  van Tympaan zelf.

Per kennispunt is er een forum.  En gebruikers kunnen zich aanmelden als webgebruiker. Dit geeft u  de mogelijkheid via het forum contact te leggen met andere leden van het netwerk, kennis uit te wisselen en suggesties te doen voor het plaatsen van relevante informatie op het kennispunt. De informatie en kennis die dit netwerk genereert wordt op die manier direct op de site gepubliceerd. Als webgebruiker kunt u tweewekelijks een e-mail ontvangen met een overzicht van nieuwe inhoud.

 


De Regiometer

In het kennispunt Onderwijs en arbeidsmarkt heeft ook de Regiometer een plek gekregen. De Regiometer is de
sleutel tot gegevens als werkgelegenheid in verschillende sectoren, aantal vacatures, werkloosheidscijfers en aantallen leerlingen en studenten op verschillende opleidingen en hun opleidingsniveau.

De informatie in de Regiometer bestrijkt de gehele provincie Zuid-Holland. U kunt de informatie ook ordenen op basis van de drie RPA regio's (Haaglanden, Rijn-Gouwe en Rijnmond) of naar een zelf gekozen gebiedsindeling.

Deze nieuwe bron van arbeidsmarktinformatie is te vinden onder www.tympaan.nl van waaruit doorgeklikt kan worden naar de verschillende kennispunten. Hier kunt u zich ook aanmelden als webgebruiker. Vanuit het kennispunt Onderwijs en arbeidsmarkt kan ook worden doorgeklikt naar de Regiometer. 

In de komende maanden blijven wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de kennispunten van Tympaan, in het bijzonder het kennispunt Onderwijs en arbeidsmarkt en de Regiometer. Heeft u op dit moment vragen of suggesties? Neem dan contact op met het RPA via 070-7527468 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .