Juni 17, 2010

De nieuwe Haaglanden Werkt is uit!

Het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Haaglanden presenteert vandaag voor de negende keer op rij Haaglanden Werkt.Cover_Haaglanden_werkt_2010

In Haaglanden Werkt 2010. Cijfers en trends van de arbeidsmarkt zijn de laatste arbeidsmarkt ontwikkelingen terug te vinden onder de thema’s: economie en bedrijfsleven, bedrijven en werkgelegenheid, werkzoekenden, bevolking en beroepsbevolking, sociale zekerheid en onderwijs. Cijfers van Haaglanden worden hierin vergeleken met landelijke cijfers. Ook worden trends in beeld gebracht.Ook dit jaar is de Kengetallenwaaier bijgevoegd, een handig uitneembaar boekje met onder meer informatie op gemeentelijk niveau en over de sectoren.

Uit Haaglanden Werkt 2010 blijkt dat de economische crisis ook gevolgen heeft voor de regio Haaglanden Een paar van de conclusies:
- Het aantal ondernemers dat hun omzet, winst, de waarde van orderontvangsten en het aantal personeelsleden ziet dalen is in 2009 groter dan het aantal ondernemers dat deze ziet stijgen.
- Het aantal niet-werkende werkzoekenden in de regio Haaglanden stijgt in januari 2010 met 16,6% ten opzichte van januari 2009. Landelijk is dit 17,5%. Het aantal WW-uitkeringen neemt in dezelfde periode met 64,9% toe en het aantal bijstandsuitkeringen, WWB- en WIJ-uitkeringen, met 8,7%. Landelijke zijn deze cijfers respectievelijk 58,0% en  8,5%.

Wilt u de andere conclusies ook lezen en meer weten over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de regio Haaglanden? Leest u dan de digitale versie van Haaglanden Werkt 2010 en de Kengetallenwaaier. Ook kunt u een exemplaar van Haaglanden Werkt  2010 aanvragen bij ons secretariaat. Zij zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon via 070 – 752 74 68.Meer informatie over de activiteiten van het RPA vindt u op onze site www.rpa-haaglanden.nl  waar u ook eerdere edities van Haaglanden Werkt kunt vinden evenals andere publicaties van RPA Haaglanden.