Juni 2009

Haaglanden Werkt 2009. Cijfers en trends van de arbeidsmarkt

De nieuwe publicatie 'Haaglanden Werkt 2009. Cijfers en trends van de arbeidsmarkt' is uit. Haaglanden Werkt is een jaarlijkse uitgave van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Haaglanden. Uit de publicatie blijkt dat de eerste gevolgen van de kredietcrisis ook in Haaglanden zichtbaar worden.

Net als voorgaande jaren zijn in Haaglanden Werkt 2009 de laatste arbeidsmarkt-ontwikkelingen terug te vinden onder de vertrouwde thema’s: Economie en bedrijfsleven, Bedrijven en werkgelegenheid, Werkzoekenden, Bevolking en beroepsbevolking, Sociale zekerheid en Onderwijs. De cijfers van Haaglanden worden vergeleken met de landelijke cijfers. Trends over verschillende jaren heen worden in beeld gebracht.

Nieuw dit jaar is de Kengetallenwaaier, een boekje met onder andere extra informatie op gemeentelijk niveau en over de sectoren.

Er is dit jaar gekozen voor een minder omvangrijke publicatie. Een belangrijke reden hiervoor is het feit dat sinds eind 2008 de Regiometer online is: www.regiometer.nl. Op deze website kunt u in aanvulling op de publicatie terecht voor de meest actuele onderwijs- en arbeidsmarktinformatie van verschillende leveranciers.

Meer informatie over de activiteiten van het RPA vindt u op onze site www.rpa-haaglanden.nl waar u ook de digitale versie van Haaglanden Werkt 2009 kunt vinden en van andere publicaties van RPA Haaglanden.

Eventuele vragen, opmerkingen en/of suggesties kunt u aan ons kenbaar maken per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon via 070-312 5468.