April 2009

Regiometer in ontwikkeling

De afgelopen maanden zijn er een aantal ontwikkelingen geweest omtrent de Regiometer, de nieuwe website voor arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie (www.regiometer.nl). Er zijn door het RPA en OTC in Haaglanden twee succesvolle gebruikersbijeenkomsten georganiseerd, een derde is gepland (13 mei). Een aantal technische verbeteringen zijn doorgevoerd om het instrument gebruiksvriendelijker te maken. De Regiometer is ge-update met de laatste cijfers over de werkgelegenheid en de aantallen voortijdig schoolverlaters in Zuid-Holland.


Gebruikersbijeenkomst 13 mei
In navolging van de eerdere bijeenkomsten organiseren het RPA en OTC op woensdag 13 mei a.s. een derde informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden, van 13.00 tot 16.00 uur aan de Binckhortslaan te Den Haag. Voor deze bijeenkomst kunt u zich nog aanmelden, door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemers maken kennis met de inhoud en mogelijkheden van het instrument en leren hoe de Regiometer te gebruiken.


Regiometer gebruiksvriendelijker
Aan de hand van reacties van gebruikers zijn er al een aantal technische aanpassingen doorgevoerd in de Regiometer. Wij willen de Regiometer graag blijven verbeteren en zoveel mogelijk aanpassen aan de wensen van de gebruikers. Daarvoor hebben wij uw feedback en suggesties nodig, zowel over de presentatie van de gegevens als de inhoud van de Regiometer. Wij willen u daarom verzoeken uw eventuele reacties te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe cijfers
De gegevens in de Regiometer worden regelmatig geactualiseerd. Zo zijn onlangs de werkgelegenheidscijfers aangevuld tot en met 2008, op basis van het bedrijvenregister.

De informatie in de Regiometer is sinds kort uitgebreid met cijfers over het aantal voortijdig schoolverlaters in Zuid-Holland. Net als veel andere gegevens in de Regiometer kunt u die informatie ook bekijken op regionaal en gemeentelijk niveau.