Week van de Alfabetisering

logo dwm

 

 

 

 

Week van de Alfabetisering 2011: 5 tot en met 9 september
Maandag 5 september start de Week van de Alfabetisering 2011. Een week met landelijk activiteiten die aandacht vragen voor het belang van de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. Een op de tien volwassen Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven en rekenen. Van 5  tot en met 10 september rijdt de ‘Doe Weer Mee!’ promotiebus door de regio Haaglanden. De campagne zet zich in om volwassenen te motiveren de cursussen te volgen.
Doe Weer Mee! is het regionale samenwerkingsverband tussen de negen gemeenten in de regio Haaglanden, ROC Mondriaan, ROC ID College en RPA Haaglanden.

 

Taal Werkt!
Op 5 september organiseert ROC Mondriaan de conferentie Taal Werkt! Deze conferentie over laaggeletterdheid en de gezamenlijke aanpak daarvan richt zich op bedrijven, beleidsmakers, instellingen in de regio Haaglanden en alle relaties van Mondriaan Educatie die werken aan hetzelfde doel. De conferentie bestaat uit presentaties van o.a. Rob Slagmolen van het MKB. Ook zijn er workshops met diepgang en praktische tools.

Doe Weer Mee! genomineerd
De regionale samenwerkingscampagne ‘Doe Weer Mee! ‘ is genomineerd voor de Nationale Alfabetiseringsprijs 2011 van het ministerie van OCW in de categorie Onderwijs.
Op donderdag 8 september, wereldalfabetiseringsdag, worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag.

Meer over 'Doe weer mee' >